SSD Upgrade

U gebruikt momenteel een laptop of pc met een harde schijf, waarom zou u overstappen op een SSD? Een SSD heeft ten opzichte van een harde schijf veel voordelen. Een van de grootste voordelen van een SSD is de toename in snelheid. In tegenstelling tot een traditionele Harddisk is een Solid State Drive (SSD) tot wel 10x sneller. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen.
 
Een harde schijf vervangen voor een Solid State Drive (SSD)
Een SSD kun je voorstellen als een harde schijf maar in plaats van roterende magnetische schijven en mechanische armen bestaat een SSD voornamelijk uit flash chips. De bestandsoverdracht is hierdoor superieur ten op zichte van een traditionele harde schijf. Een SSD heeft namelijk geen last van de mechanische beperkingen in een harde schijf. Flash chips kunnen direct gelezen en geschreven worden met een minimale toegangstijd; dit betekent geen zandlopers of strandballen meer.
 
Ook biedt een SSD andere extra voordelen:
– SSD werkt stil omdat er geen bewegende onderdelen zijn
– SSD is hierdoor ook zuiniger
– SSD werkt hierdoor ook een stuk koeler
– SSD is lichter (magnetische schijven zijn stuk zwaarder dan flash chips)
– SSD is schokbestendig
 
Daar tegenover betaal je voor SSD’s wel meer per Gigabyte dan voor een traditionele harde schijf. De meerprijs weegt echter niet op tegen de voordelen van SSD. Met een SSD kunnen oudere laptops met een oude Core 2 Duo processor sneller worden ervaren dan laptops met een nieuwe Core i5 processor en een harde schijf. Dit maakt SSD’s een zeer goede economische upgrade. Het is goedkoper dan het kopen van een nieuwe laptop en je kunt een SSD eventueel weer meenemen en installeren in een nieuwe laptop.

SSD Upgrade
Voor uw Apple iMac of MacBook
€250,-
Per installatie

Inclusief de nieuwste Samsung 860 EVO 250GB SSD

Inclusief HDD Caddy

Inclusief Back-up & Restore

Inclusief haal & breng service binnen Purmerend

Binnen Purmerend bieden wij een gratis haal en breng service.
Buiten Purmerend betaald u €15,- voor de haal en breng service.